Israel, entorno hostil

Israel una tierra en permanente conflicto

Ciutadans catalans per la pau i contra la judeofòbia

Posted by sergioxer en abril 8, 2007

Els sotasignants, ciutadans de Catalunya, Illes Balears i País Valencià, davant de l´agudització del conflicte àraboisraelià, volem manifestar a l´opinió pública:

 • Que el poble israelià i el palestí tenen dret a viure en pau en dos estats independents i democràtics, amb fronteres segures i reconegudes, i que es el deure de tots els demòcrates contribuir a fer realitat aquests objectius.
   
 • Que lamentem l´actitud d´alguns mitjans de comunicació que ofereixen una visió parcial i sectària del conflicte tot emprant termes acusatoris contra Israel mentre ignoren el patiment de la població israeliana i de les víctimes del terrorisme.
   
 • Que lamentem l´actitud de determinades institucions, entitats i mitjans de comunicació, els quals utilitzen el conflicte del Pròxim Orient per difamar el poble jueu amb missives judeòfobes que atempten contra la veritat i contra la convivència.
   
 • Que refusem la difamació que es trasllueix en la trivialització de la Shoah (l´Holocaust). A títol il·lustratiu, succeeix quan es compara l´esvàstica nazi amb l´estrella de David d´Israel, posant així en evidència el menyspreu a milions de víctimes del poble jueu.
   
 • Que rebutgem el gir polític autocràtic de l´Autoritat Nacional Palestina, que des del setembre del 2.000 ha alliberat i manté en el seu Territori grups de terroristes armats i finançats, que lluiten contra el procés de pau entre ambdós pobles, i els objectius dels quals són la destrucció de l´Estat d´Israel i de la implantació d´un règim dictatorial mancat dels drets i els valors que caracteritzen un estat democràtic.
   
 • Que la mort de civils israelians no és un acte d´alliberament sinó de terrorisme sistemàtic i organitzat que utilitza i dignifica el suïcidi d´innocents com a mecanisme per assolir un objectiu polític.
   
 • Que anomenar els terroristes “activistes” és falsejar conceptes amb la intenció de legitimar d´aquesta manera, actes que són èticament condemnables.
   
 • Que el conflicte del Pròxim Orient és de caràcter polític i no religiós.
   
 • Que els valors democràtics que són constitutius de l´Estat d´Israel són els mateixos que els de las societats europees.
   
 • Que rebutgem que es traslladin a casa nostra els enfrontaments intercomunitaris en funció de posicions discrepants respecte del conflicte àraboisraelià alhora que cridem la nostra societat a denunciar les actituds judeofòbiques i xenòfobes.
   
 • Que el nostre desig és que tots dos pobles recuperin la via del diàleg, dins d´un marc pacífic de respecte mutu i de dignitat.
   
 • Demanem, finalment, a les institucions catalanes, als ajuntaments i a les entitats cíviques, incloses les organitzacions no governamentals, un esforç d´objectivitat en la seva posició sobre el conflicte àraboisraelià, i que alhora promoguin el debat crític i respectuós en tots aquells àmbits on puguin influir, com són la cooperació internacional i les relacions interculturals, i d´aquesta manera poder contribuir a fer possible la pau, la convivència, la democràcia i la llibertat per a tots els pobles del Pròxim Orient.  

Barcelona, 9 de Juliol de 2002

Signen: Joan B.Culla, Pilar Rahola, Marta Pessarrodona, Jaume Renyer, Lluis Permanyer, Vicenç Villatoro, Valentí Puig i altres.

http://catalunya-israel.blogspot.com/

http://cat-israel.frbb.net/index.htm

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: